Coaching
 


 

 


Coaching

Heel de mens

Individuele coaching

In deze tijd lijkt alles sneller te gaan en er worden steeds meer en steeds hogere eisen aan mensen gesteld. Zowel zakelijk als privé. Het wordt steeds lastiger om de focus op je persoonlijke en zakelijke doelen te houden. Individuele coaching biedt je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen, als persoon, als partner, als ouder, als medewerker, als leidinggevende of als ondernemer Ik daag je uit te onderzoeken welke doelen echt belangrijk zijn en hoe je die echt kunt bereiken. 

De gesprekken zijn één op één gesprekken. Alles wat we bespreken is absoluut vertrouwelijk. Ook als je werkgever de sessies betaalt, krijgt hij van mij niets te horen over wat we bespreken.

Visie op coaching

Met behulp van een goede coach ontwikkelen mensen zich gemakkelijker, sneller en verder als mens, in hun functie en in hun vakgebied. Maar in mijn coaching ga ik verder. Naast de meer inhoudelijke, communicatieve en technische aspecten komen met name ook creativiteit, zingeving leiderschap aan de orde. Doordat de medewerkers zich meer bewust zijn van hun rol en hun verantwoordelijkheden, gaat de organisatie als geheel beter functioneren.

Om dat te bereiken richt ik me op heel de mens, met zoals de oude Grieken het uitdrukten: Mythos en Logos.

Logos, ofwel kennis, vaardigheden, ervaring en verstand, is datgene waar het in onze tijd meestal om draait. Sollicitanten worden geselecteerd op deze aspecten. HRM, MD en competentiemanagement zijn gericht op verdere ontwikkeling van de logos. Een goede coach kan mensen helpen zichzelf op dit punt verder te ontwikkelen.
Mythos daarentegen, de zingeving krijgt vaak aanzienlijk minder aandacht. Welke werkgever vraagt zich af wat zijn medewerkers wérkelijk beweegt, of ze wel gelukkig zijn en of ze het gevoel hebben iets nuttigs bij te dragen aan de wereld? Of ze wel in het goede leven zitten? En wat betreft hemzelf? En wat te denken van het bedrijf of de organisatie als geheel? Draait het alleen om geld verdienen, brood op de plank, of gaat het om meer?

Op langere termijn blijkt het functioneren van mensen en organisaties juist met een goede balans tussen deze factoren samen te hangen. Ik help mensen en organisaties om zich bewust te worden van zichzelf. Bewust van de situatie waarin ze zitten, van de onbewuste processen die zich afspelen, van hun verantwoordelijkheid en van de keuzes die ze daarin hebben.

We hebben veel meer keuzes dan we denken. We onderschatten onze invloed. Als we onze aandacht richten op de mogelijkheden van de toekomst in plaats van de fouten uit het verleden, voelen we ons niet gevangen, maar ligt de wereld aan onze voeten. Onze creativiteit is vrijwel onbegrensd. Veranderingen die bedreigend leken worden mogelijkheden. Ons oplossend vermogen neemt enorm toe. Verantwoordelijkheden zijn niet meer zwaar en beklemmend, maar mooi en verrijkend.

"De gesprekken met Wino voelden vanaf het begin vertrouwd. Hij is mooi aanwezig in zijn luisteren, zijn aandacht. Hij is zacht en toch kraakhelder in zijn feedback. Een healing bracht mij bij mijn gevoel, ik kon ontspannen dicht bij mijzelf komen en waardering opbrengen voor mijn eigen keuzes. Ik kan nu mijn eigen weg zien en die van mijn vader loslaten. Een simpele verandering die voelt als een bevrijding. Ik heb nu het zelfvertrouwen om nieuwe stappen te zetten in mijn leven."

Bas Pfauth